Кошик

Рецепти для Міні мультиварки 1,2 літра: готуємо смачно і швидко

Міні мультиварка 1,2 літра — це ідеальне рішення для швидкого і смачного приготування їжі. У цій статті ми зібрали 10 простих рецептів, які дозволять вам максимально використати можливості цього компактного пристрою. Ви знайдете рецепти легких супів, корисних каш, смачної тушкованої їжі та навіть випічки. Завдяки різноманітним режимам мультиварки, кожна страва буде вдалою та зручною в приготуванні. Готуйте з задоволенням та економте час на кухні!

1. Молочна каша з рисом

  • Інгредієнти:
    • Рис – 80 г
    • Молоко – 300 мл
    • Цукор – 1 ст. ложка
    • Вершкове масло – 20 г
    • Сіль – дрібка
  • Приготування:
    • На режимі "Каша" змішати рис, молоко, цукор і сіль. Готувати 20 хвилин, потім додати вершкове масло і перемішати.


    2. Гречана каша з грибами

    • Інгредієнти:
      • Гречка – 100 г
      • Гриби – 50 г
      • Цибуля – 1 шт.
      • Вода – 250 мл
      • Сіль та перець – за смаком
    • Приготування:
      • Порізати гриби і цибулю. Обсмажити їх на мультиварці в режимі "Тушкування" 5 хвилин, додати гречку, воду, сіль і перець. Готувати 30 хвилин.

    3. Плов з овочами

    • Інгредієнти:
      • Рис – 100 г
      • Морква – 1 шт.
      • Цибуля – 1 шт.
      • Зелений горошок – 50 г
      • Вода – 200 мл
      • Олія – 1 ст. ложка
    • Приготування:
      • Нарізати овочі, обсмажити на олії в режимі "Тушкування". Додати рис і воду, включити режим "Рис" і готувати 20 хвилин.

    4. Картопля зі сметаною

    • Інгредієнти:
      • Картопля – 200 г
      • Сметана – 2 ст. ложки
      • Часник – 1 зубчик
      • Сіль та зелень – за смаком
    • Приготування:
      • Нарізати картоплю кубиками, додати сметану, часник, сіль і зелень. Готувати на режимі "Тушкування" 25 хвилин.

    5. Млинці на кефірі

    • Інгредієнти:
      • Борошно – 100 г
      • Кефір – 150 мл
      • Яйце – 1 шт.
      • Цукор – 1 ст. ложка
      • Сода – ½ ч. ложки
    • Приготування:
      • Змішати всі інгредієнти. Використовувати режим "Випічка" для приготування млинців, випікаючи їх по 3-4 хвилини з кожного боку.

    6. Тушковані овочі з куркою

    • Інгредієнти:
      • Куряче філе – 100 г
      • Кабачок – 1 шт.
      • Морква – 1 шт.
      • Цибуля – 1 шт.
      • Вода – 150 мл
      • Сіль, спеції – за смаком
    • Приготування:
      • Нарізати всі інгредієнти, змішати в мультиварці і залити водою. Готувати на режимі "Тушкування" 30 хвилин.


      7. М'ясний рулет з сиром

      • Інгредієнти:
        • Фарш – 150 г
        • Сир – 50 г
        • Яйце – 1 шт.
        • Сіль, перець – за смаком
      • Приготування:
        • Змішати фарш, яйце, сіль і перець. Викласти в середину тертий сир і сформувати рулет. Готувати на режимі "Випічка" 40 хвилин.

      8. Овочеве рагу

      • Інгредієнти:
        • Картопля – 100 г
        • Морква – 1 шт.
        • Капуста – 100 г
        • Томатна паста – 1 ст. ложка
        • Вода – 150 мл
        • Сіль і спеції – за смаком
      • Приготування:
        • Нарізати овочі, додати томатну пасту і воду. Готувати на режимі "Тушкування" 25 хвилин.

      9. Сирний пудинг

      • Інгредієнти:
        • Сир – 150 г
        • Яйце – 1 шт.
        • Цукор – 1 ст. ложка
        • Ванілін – на кінчику ножа
      • Приготування:
        • Змішати всі інгредієнти і викласти в чашу мультиварки. Готувати на режимі "Випічка" 30 хвилин.

      10. Риба під сиром

      • Інгредієнти:
        • Філе риби – 150 г
        • Сир – 50 г
        • Сметана – 2 ст. ложки
        • Сіль і перець – за смаком
      • Приготування:
        • Викласти рибу в чашу мультиварки, посипати сиром і полити сметаною. Готувати на режимі "Тушкування" 25 хвилин.

        11. Курячий суп з вермішеллю

        • Інгредієнти:
          • Куряче філе – 100 г
          • Вермішель – 30 г
          • Морква – 1 шт.
          • Цибуля – 1 шт.
          • Вода – 500 мл
          • Сіль і перець – за смаком
          • Зелень – для подачі
        • Приготування:
          • Наріжте куряче філе маленькими шматочками, дрібно наріжте моркву і цибулю. Додайте всі інгредієнти в мультиварку, залийте водою і готуйте на режимі "Тушкування" 20 хвилин. Потім додайте вермішель і готуйте ще 5 хвилин до готовності.

        12. Суп-пюре з гарбуза

        • Інгредієнти:
          • Гарбуз – 200 г
          • Картопля – 1 шт.
          • Морква – 1 шт.
          • Вода – 400 мл
          • Вершки – 50 мл
          • Сіль, перець – за смаком
          • Олія – 1 ст. ложка
        • Приготування:
          • Наріжте гарбуз, картоплю та моркву маленькими кубиками. Обсмажте моркву на олії в режимі "Тушкування" 5 хвилин. Додайте інші овочі, залийте водою і готуйте ще 25 хвилин. Після готовності подрібніть овочі блендером і додайте вершки. Перемішайте і залиште на 5 хвилин на режимі "Підігрів".

        13. Гречаний суп з овочами

        • Інгредієнти:
          • Гречка – 50 г
          • Картопля – 1 шт.
          • Морква – 1 шт.
          • Цибуля – 1 шт.
          • Вода – 500 мл
          • Сіль, спеції – за смаком
        • Приготування:
          • Наріжте картоплю, моркву та цибулю кубиками. Додайте овочі та гречку в мультиварку, залийте водою і готуйте на режимі "Тушкування" 30 хвилин. Після закінчення додайте сіль і спеції, перемішайте та дайте настоятись 5 хвилин на режимі "Підігрів".

        14. Томатний суп з рисом

        • Інгредієнти:
          • Рис – 50 г
          • Томатна паста – 2 ст. ложки
          • Картопля – 1 шт.
          • Морква – 1 шт.
          • Цибуля – 1 шт.
          • Вода – 500 мл
          • Сіль, перець, лавровий лист – за смаком
        • Приготування:
          • Наріжте овочі кубиками і обсмажте цибулю та моркву в мультиварці на режимі "Тушкування" 5 хвилин. Додайте рис, картоплю, томатну пасту, воду, спеції та лавровий лист. Готуйте на режимі "Тушкування" 25 хвилин.

        15. Суп з сочевицею та овочами

        • Інгредієнти:
          • Червона сочевиця – 50 г
          • Морква – 1 шт.
          • Картопля – 1 шт.
          • Цибуля – 1 шт.
          • Часник – 1 зубчик
          • Вода – 500 мл
          • Сіль, перець, спеції – за смаком
        • Приготування:
          • Наріжте овочі кубиками, дрібно наріжте часник. Покладіть всі інгредієнти в мультиварку, залийте водою і готуйте на режимі "Тушкування" 25-30 хвилин до готовності сочевиці. Додайте сіль, перець та спеції, перемішайте.

        Связанные товары

        Комментарии

        Написать комментарий